State of Hawaii


 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Chatbox
Statisztika
Lányok: 70
Fiúk: 47

Civilek: 33
Turisták: 13
Sportolók: 6
Bűnözők: 12
Diákok: 16
Egészségügyiek: 7
Rendőrök: 10
Hírességek: 18

Facebook csoport
Top posters
Orion Maddox-Gordon
 
Marcus Treadaway
 
Daniel Treadaway
 
Maya Lindsey
 
Austin Turner
 
Odette Mackoy
 
Axel Singleton
 
Hero Lewin
 
Dorian Calabrese
 
Kim Chae Rin
 
Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (33 fő) 2015-06-30, 15:07-kor volt itt.
Credits
© A kinézetet Lucifernek köszönjük. Ki van itt részben és a fejlécen található scriptekért pedig hálásak vagyunk a Specto Design-nak. Az oldal tetején található táblázatot, kösöznjük egyik tagunknak, Sybille-nek. A leírások mind a Staff tulajdona, a képeket mi is kutattuk, a Google, Weheartit, Tumblr segítségével. Az oldalból semmilyen anyagi hasznunk nem származik, pusztán a saját és mások szórakoztatására hoztuk létre. Ha bármit szeretnél felhasználni, vagy esetleg bármilyen észrevételed akadna keresd a Staff-ot. Jó szórakozást mindenkinek!

Share | 
 

 Lily&Olina

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Olina Haoa
avatar
Playby :
Bryce Dallas Howard ❥
Tartózkodási hely :
Honolulu
Job/hobbies :
work&work&work.-
Csoport :
civilek-
Hozzászólások száma :
99
Join date :
2015. Jun. 09.
Age :
34


TémanyitásTárgy: Lily&Olina   2015-06-19, 10:56

long time
lily & olina

Megbűvölten figyelem, ahogy Kevin a konyhában eszik. Fiziológiai szükséglet, naponta előfordul. A kör a dologban, hogy már lassan két hónapja velem él, de soha nem étkezett még az ajtaján kívül. Sokatmondó pillantással mered rám, majd ahogy befejezi feláll és még egy halovány mosolyt is küld felém. Azt hiszem, gyakorlatilag, most először. Elszórakozok magamban. Örömet okoz őt így látni. Egy árnyalattal vidámabban, micsoda butaság. Hogyan lehetne vidámabb? Még a sarkon megtorpan a kölyök és válla felett hátrapillant rám. Most mégis, mintha sértettként fordulna felém, majd elviharzik.
A ház elég nagy és fehér. Tiszta és fehér. Kényelmes és fehér. Nem egy gyermekbarát környezet.
Engedve tartásomon a maradékot próbálom eltakarítani utána, mikor csengetésre kapom fel a figyelmem. Hozzám. Csengetnek. Elképzelésem sincs, hogy ki lehet. Egy alapos higiénés kézfertőtlenítés után az ajtóhoz igyekszem. Épp szoknyaszegélyem igazítom precízen, mielőtt feltárnám az ajtót. A torkom kaparni kezd, ajkaim elnyílnak és attól félek minden vér a lábamba szökött, hogy elfussak. Lily az, Lily.
- Szia. - az esküvőn, meg még párszor láttuk egymást. Nem sűrűn, mert a nővéremmel voltak kebelbarátnők. Én erre a kapcsolatra sosem vágytam. - Jól nézel ki. - próbálok udvariasan, nyugodtan fordulni a váratlan vendégemhez, de tény, hogy nem állok még készen egy ilyenfajta beszélgetésre, aminek elengedhetetlen köteléke; a nosztalgia. - Gyere be. - halovány mosollyal arcomon lépek félre az útból, hogy beinvitálhassam. Tud róla? Talán Kevinhez jött? Csalódott lesz; nem fogad látogatókat.


©
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily C. Benett
avatar
Playby :
dianna agron.
Tartózkodási hely :
hawaii.
Job/hobbies :
orvos.
Csoport :
egészségügyi.
Hozzászólások száma :
16
Join date :
2015. Jun. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-06-19, 12:27
Leszállva a repülőről tudtam, hogy mit kell legelőször csinálnom. Meg kell látogatnom egy nagyon régóta nem látott barátnőmet. Azt hiszem, hogy lassan öt éve már, hogy abszolúte nem tudok róla semmit. Azt tudom, hogy visszajött Hawaii-ra, a hazájába, a családjához. Én New Yorkban ismertem meg őt, és azonnal megkedveltem. Akkor már ismertem Michael-t, de még mással jártam, élveztem az egyetem első évét rendesen, habár igyekeztem nem lemaradni a tananyaggal sem. Akkor ismertem meg őt is, az éjszakai életben. Hamar kiderült, hogy nagyon sok közös pontunk van, de a kezdetektől fogva világos volt mindkettőnknek, hogy ő visszafog ide jönni, és a távolság óriási lesz, így minden sokkal nehezebbé válik majd. Sok időt töltöttünk együtt akkoriban, tényleg nagyon sokat. Mindent tudott rólam, azt is, hogy Michael-el csaltam meg az akkori barátomat, de nem ítélkezett. Ilyen barátnőt kívánok mindenkinek.  

Egyszer minden jónak vége szakad, mondogatom magamban, amikor kilépek a taxiból, és felnézek a gyönyörű házra. A taxis kipakolja az egyetlen bőröndömet amivel Hawaii-ra érkeztem, én meg kifizetem ,és már el is indulok az ajtó felé. Annak idején ezt a házcímet adta meg nekem, de a külseje alapján nagyon megváltozhatott. Sosem választott volna egy ennyire... makulátlan otthont. Meg fog lepődni, hogy itt vagyok, tudom jól, hogy random beállítani ennyi idő után nem a legjobb. De remélem azért nem fog kitessékelni. Felsétálok a lépcsőn, megnyomom a csengőt. Kicsit sokat kell várnom, és óriási meglepetésként ér, hogy a húga, Olina nyit nekem ajtót. Hirtelen nem tudok semmit se mondani, de ő is megismer, azonnal be is enged. Én bólintok, és szó nélkül belépek, magam után húzva a bőröndömet.

Rögtön megállok az előszobában, leállítom a bőröndömet, és ránézek. Olyan, mintha egy évet se öregedett volna. Az esküvőjükön láttam, meg egyszer-kétszer itt-ott, de ő semmit sem változott. Ezek szerint én sem, ha ilyen könnyen megismert. Vagy az is lehet, hogy tudta, hogy jövök? Olvasta volna a híreket? Kétlem. Ne légy paranoiás, nem mindenki a te életeddel van elfoglalva. Megköszörülöm a torkomat, és végre szóra nyitom, bár nem igazán akarok vele csevegni.
- A nővéred itthon van? Szeretnék vele pár szót váltani, ha lehetséges.
Felnézek a lépcsőre, hátha odafenn van, vagy valami. Az is lehet, hogy épp házon kívül van, vagy elutazott. Ide kellett volna telefonálnom, az biztosabb lett volna.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Olina Haoa
avatar
Playby :
Bryce Dallas Howard ❥
Tartózkodási hely :
Honolulu
Job/hobbies :
work&work&work.-
Csoport :
civilek-
Hozzászólások száma :
99
Join date :
2015. Jun. 09.
Age :
34


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-06-19, 14:59

long time
lily & olina

A dolog, ami a gyerekkorom idillien széppé varázsolta, az a rettenetes kapcsolat köztem és a nővérem között. Már tizenkét évesen tudta magáról, hogy zseni: az egója a centiével együtt indult növekedésnek. Mire tizenöt lett, apa fél tervezőgárdája vallásszerűen gyűlölte (a másik fele vallásszerűen istenítette), és persze nem hordott többé V-kivágású pólót. Elvárás felé, hogy zseniális legyen, ahogy elvárás az is, hogy a zsenialitása felnőjön. Apa egy szülőként két szerepet töltött be, ezáltal sokat képzelt a lányaiba, ha már azok nem tudtak fiúknak születni. Amikor saját úton próbált járni, és véletlenül még sikeres is lett tervezőként, akkor megkapta, hogy egy milliárdos csemetéje, naná, hogy sikeres. Sose láttam annyira leharcoltnak, mint akkor. Huszonegy évesen.

Egy mentális feljegyzést hagyok magamnak arról, hogy véletlenül se felejtsek el kukkolót tenni az ajtóra. Legközelebb jobb szeretnék előre felkészülni. Nem azért, mert Lilyhez fel kell készülni. Nem volt alkalmam vele sokat beszélni, de amikor sikerült, akkor megértettem, hogy mit szeretett benne a nővérem. Én azonban nem voltam ilyen szerencsés génekkel megáldva. A barátkozás sosem ment.
Udvariasan ellépek az útból, hogy kényelmesen befészkelje magát az előtérbe a bőröndjével együtt. Zavartan veszem tudomásul, hogy az én címemre jött. Talán Sarah ezt adta meg neki? Biztos, mert nálam több a vendégszoba... Precíz mosollyal arcomon csukom be az ajtót utána és mély levegőt veszek, hogy megkérdezzem, hogy van, de látszólag nincs kedve velem cseverészni, mert a nővérem... után kérdez.

Hűvösen, közönyösen lépek el mellette, hogy szembefordulhassak vele. Ezek szerint nem értesült róla. Keserű ízt érzek a számban, amiért ismét gépiesen mesélnem kell róla.
- Lily. - mély sóhajt veszek, egy picit hagyom a levegőnek, hogy borzolja csontjaim, majd folytatom - Azt hittem, hogy értesültél róla. Talán nekem kellett volna hívnom téged, de nem találtam telefonszámot Sarah holmija közt. - összepréselem ajkaim, majd befeszítem arcizmaim - Sarah, Alex, apa és a nagyobbik fiú, John. - gyűlölöm, amiért folyton ki kell mondanom - Autóbalesetet szenvedtek, lassan két hónapja. - döbbenten érzékelem, hogy nem sírok - Kevin hozzám került, a szobájában van, de érthető okokból, nem fogad látogatókat. Velem is alig beszél. - tudom, hogy nem az ajtóban illene közölnöm, de nem fogok addig várni, míg kényelembe helyezzük magunkat. Jobb, ha ő dönti el, kíván-e többet tudni, vagy inkább gyászolna.


©
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily C. Benett
avatar
Playby :
dianna agron.
Tartózkodási hely :
hawaii.
Job/hobbies :
orvos.
Csoport :
egészségügyi.
Hozzászólások száma :
16
Join date :
2015. Jun. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-06-20, 12:58
Látom rajta, hogy nagyon feszült, de ő mintha sosem tudott volna feloldódni. Sarah nem sokat mesélt róla, talán a rendezetlen kapcsolatuk miatt, de amikor először megláttam tudtam, hogy ő teljesen más, mint a nővére. Másképp is kell vele beszélni, de nem igazán azért jöttem, hogy finomkodjak. Sarah-t évek óta nem láttam, tudom, hogy nagy meglepetés, hogy itt vagyok, és még nagyobb lesz az, hogy szállásra van szükségem, mert nem akarok hotelben lenni, és csak őt ismerem az egész szigeten. Bunkóság, mondaná mindenki, de ha megtudja, hogy miért vagyok itt, akkor talán majd megérti. Vagy azt sem tudom, hogy elmondjam-e egyáltalán neki. Soha senkinek sem meséltem el, hogy mi történt aznap. Mindig vagy anyu mesélte, vagy a húgom, vagy Michael öccse a rokonoknak, ismerősöknek. A pszichiátert is anyu intézte, én nem is tudtam róla. Ezért olyan félelmetes az, ami rám vár. Lehet, hogy rossz ötlet volt idejönni? Miért jöttem ide? Mit akarok tőlük? Nem is ismerem ezt a családot, ők idegenek számomra.

Annyira ledöbbenek, hogy képtelen vagyok bármit is szólni, de érzem, ahogy a szívem hevesebben ver, a szemeim kidagadnak, és mintha a térdem mindjárt összerogyna. Még több gyász. Sarah és Alex meghaltak. Mind a ketten. És még meghalt a nagyobbik fiúk, ami váratlanul ér, mert nem is tudtam, hogy két gyerekük volt, és Olina és Sarah édesapja. Uramisten micsoda tragédia. Nem biztos, hogy tudom kezelni a halált. Odébb tántorgok, keresek egy falat, amibe támaszkodni tudok, közben feldől a bőröndöm, de nem veszek róla tudomást. Úgy érzem, hogy mindjárt elájulok. Lehet, hogy sokkot is kaptam. Szükségem van egy támaszra. Nem bírom már tovább, össze fogok omlani. Lehunyom a szemem, kifújom a levegőt, és megpróbálok egyenletesen lélegezni tovább. Szóra nyitom a számat, mert tudom, hogy azt hiszi, menten elájulok, és tekintve, hogy alig két hónapja hunytak el, nem tudom, hogy hogyan van lelkileg egy ilyen jelenethez. Lassan kinyitom a szemem, de képtelen vagyok a szemébe nézni, miközben úgy érzem, hogy a szívem mindjárt kidurran, ami nyilván biológiai lehetetlenség, a fájdalomtól.
- Őszinte részvétem Olina.   - kis szünetet tartok, felegyenesedek és elengedem a falat, amibe eddig foggal-körömmel kapaszkodtam - Esetleg kaphatnék egy pohár vizet?

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Olina Haoa
avatar
Playby :
Bryce Dallas Howard ❥
Tartózkodási hely :
Honolulu
Job/hobbies :
work&work&work.-
Csoport :
civilek-
Hozzászólások száma :
99
Join date :
2015. Jun. 09.
Age :
34


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-06-20, 16:10

long time
lily & olina

Óvatosan ejtem ki a szavakat. Pedig ha Lily meghallgatna, akkor hosszan és részletesen beszélnék neki azokról a nyarakról, amiket végigbetegeskedtem a ház tornácán ülve egy lila pokróc alatt és Sarah hazautazott, hogy mesélhessen róla. Akkor kezdett el rajzolni, az első rajzain Lily van féloldalt állva (előbb az arcát rajzolta meg, fejjel északnak, lábbal délnek, aztán megfordította a lapot, majd a referenciapontként szolgáló alak köré festette a kerti kutat; a házat; a végtelenséget.) Beszélnék neki a parttalan időről és Sarah nevetéséről, a pokróc pasztell lila színéről és az éles fényben áttetsző szöszökről, amik azon a nyári délután lassan áramlottak a levegőben végig a verandán, felkavarodva Sarah léptei, Sarah futkosása nyomában. Nem találom különösnek, hogy ilyen részletességgel szeretnék beszélni erről Lilynek.

Forrón vékony nyomot éget bőrömbe egy hűvös csepp. Kénytelen vagyok egy futó pillantást vetni a tükörre a szoba falán, hogy csakugyan ott is ezt látom-e, és eddig nem vettem észre valami különösen jól sikerült önámításnak köszönhetően, hogy mégis csak kiharcolta magát az átkozott. Lily arca eltorzul, a színe is változik, késztetést érzek rá, hogy közre fogjam, de nem merek hozzá érni. A falhoz billen, a bőrönd felborul. Utána kapok és felállítom azt, majd egy határozott lépéssel közelebb mozdulok hozzá. Félek tőle, hogy elájul. Rettentő érzés feszíti a mellkasom, amiért így kellett megtudnia. Látom rajta a gyötrődést, látom a kínt, látom a fájdalmat. Tehetetlenül állítom fel magamban a kontra és pro érveket arra, hogy miért kellene mégis csak a karja után kapnom. Hallom, amit mond, de nem törődök vele.
- Gyere. - a tőlem olyan ritkán hallott lágy hangnemmel szólok hozzá, s ha elfogadja derekán végig csúsztatom balom, hogy finoman magamhoz vonjam és a kanapéig elkísérhessem - Máris hozom. - leeresztem a kerek asztalt megkerülve, a hosszú ülő alkalmatosságra, majd az előszoba fele sietek. A bőröndöt magammal húzom, a pult oldalának támasztva. Nem akarom, hogy erre kelljen gondolnia, hogy az útban hagytuk.  - Tudom, hogy mennyire szerettétek egymást. - ha elhiszi, ha nem, nem szoktam csak udvariasságból a nővérem érzéseiről beszélni  - A testvérének fogadott, akkor is, ha nem láthatott olyan sűrűn, mint engem. - töltök az egyik kerek pohárba, majd visszafordulok és gépiesen felé igyekszem  - Nagyon sokat beszélt rólad. - halovány mosollyal arcomon heveredek le mellé, miközben felé nyújtom a poharat és próbálok mosolyogni, szüntelenül.

©
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily C. Benett
avatar
Playby :
dianna agron.
Tartózkodási hely :
hawaii.
Job/hobbies :
orvos.
Csoport :
egészségügyi.
Hozzászólások száma :
16
Join date :
2015. Jun. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-06-21, 17:26
A gyászt vajon mindenki így fogadja? Nem akarok visszaemlékezni arra, hogy milyen volt a... az Ő halálhírét fogadni. Sarah halála meglepő reakciót vált ki belőlem. Azt hinné az ember, hogy azért mégsem álltunk az utóbbi időben nagyon szoros kapcsolatban, mégis mélyen belül sokat jelentett nekem az, hogy bár messze tőlem, de él és virul. Ha akartam volna, bármikor átjöhettem volna hozzá, csak valahogy sosem értem rá, na meg túl drága is volt. És tessék. Most végre rávettem magam, hogy idejöjjek, és életem egyik legszomorúbb hírét kapom. A testem az összetört lelkemet tükrözi. Elájulni viszont már tutira nem fogok, mert időközben erőt vettem magamon.

Engedem, hogy Olina segítsen, magamtól nem tudnék ilyen biztos lépéseket tenni, biztos, hogy a térdem összecsuklana, és mint egy rongybaba terülnék szét a makulátlan padlón. Apró lépésekkel megyünk be nappaliig, majd leültet a kanapéra. Ebben a szobában minden illik mindenhez, egyszerűen elképesztő, hogy valakinek, milyen jó ízlése volt. Már azt sem tudom, hogy jelenleg kinek a házában vagyok. Mindig is azt hittem, hogy ez Sarah címe, de jobban körülnézve nem valószínű. Olina behúzza a bőröndömet, hála a jó égnek, különben még azt is nekem kellett volna, pedig még felállni is képtelen vagyok.
- Köszönöm. - suttogom halkan, aztán elmegy, így nem mondok már semmit. Ő viszont igen, és sokkal fájdalmasabb ezt hallanom, mint hittem. Hátradőlök a kanapén, és érzem, ahogy egy vízcsepp lecsurog az arcomon. Még jó, hogy sminkkel egy ideje már nem törődök. Még igazgathatnám meg azt is. Sarah beszélt rólam és szeretett, a távolból is. Számára nem volt akadály, nem felejtett csak úgy el.

Elveszem Olinától a poharat, és kicsit odébb húzódok, hogy leülhessen mellém. Nagyon tud mosolyogni. Ő biztosan így tudja tartani magát. Nem tudom, hogy csinálja. Nem akarok bunkó lenni, csak én is gyászolok. Nem nézek rá, csak meredek egyenesen előre.
- Tudod én is sokat gondoltam rá. Főleg, amikor mégsem házasodtunk össze Michael-el. Én el akartam őt hívni az esküvőmre, de Michael anyja nem szerette volna, ha mindenféle éjszakai barátokat meghívunk. Ő csak a legközelebbieket tartotta fontosnak. Tudtam, hogy rosszul teszem, szükségem lett volna Sarah-ra aznap.   - kis szünetet tartok, iszok egy korty vizet, és közben azon merengek, hogy mindezt mi a bánatért mondom el neki, végül ránézek - Őszintén csodállak azért, amiért csupán két hónap után így tudod tartani magad. Sajnos én nem az a fajta ember vagyok. Azért jöttem hozzá, mert Hawaii-ra költözök. Ő itt az egyetlen ismerősöm.  


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Olina Haoa
avatar
Playby :
Bryce Dallas Howard ❥
Tartózkodási hely :
Honolulu
Job/hobbies :
work&work&work.-
Csoport :
civilek-
Hozzászólások száma :
99
Join date :
2015. Jun. 09.
Age :
34


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-06-23, 14:37

long time
lily & olina

Több szó azonban nem hagyja el a szám. Az őszinte gyász tagadhatatlan nyomai mutatkoznak rajta. Érzem, nem csak látom. Érzem én is. Bármikor ha behunyom a szemem, mintha itt állna mellettem a szobában és abban a bézsszínű blúzban, amit annyira szeretett. Élénken és megragadhatóan látom. Minta egy karnyújtással megérinthetnél hosszú, vörös zuhatagát és újra fonhatnám a tincseit. De többé nem lehet. Többet nem. A karjaim örökre megbilincselődtek és hozzá nem érhetek.

Gyengéden segítem ülőalkalmatossághoz, félek, hogy nem maradna talpon. Jól láthatóan kiveri a víz. Nem érzem szükségét, hogy udvariaskodjunk, így a köszönetére csak egy barátságos, őszinte mosollyal reagálok. Tudom, hogy mit jelentett Sarah életében, pontosan ezért próbálok vigyázni rá ebben a percben. Tudom, hogy törékeny. Látom rajta, bár az elemzés nem a szakterületem, azért következtetni tudok. Váratlanul beállít, bőrönddel. Biztosan úgy tervezte, velük marad. Bár az még mindig homályos számomra, hogy miért az én címemre jött. Mesélek neki, mert tudom, hogy erre van szüksége. Én az apámat is gyászolom. Rájöttem már, hogy mire van szükségem ilyenkor és úgy látom rajta, hogy neki is ez kell. Hogy tudja, hogy érezze, hogy szerették.

Elveszi a poharat és elhúzódik. Hagyom, had helyezze magát kényelembe. Többet nem kívánok szólni, most a csend a legkellemesebb nyugtatója, úgy érzem. Fürkészem, ahogy maga elé réved. Hallgatok. A szavaira figyelek fel.
- Őszintén sajnálom, hogy meghiúsult az esküvőtök, bár én nem ismerem a fiút. - intek jobbommal, majd fészkelődök, mikor elemeli a poharat és felém fordul. Kíváncsian, azzal a sokatmondó tekintetemmel pillantok rá, várom, hogy kérdezzen. Ehelyett, meglep a válasszal.
- Muszáj tartanom magam. Kevin-nek szüksége van rám és most... ő a legfontosabb nekem. - ezt én így egyben kimondtam? Döbbenten pillantok el kinézve magamnak egy láthatatlan pontot, majd érdeklődve döntöm oldalra fejem. - Ha gondolod, itt maradhatsz nálunk. Úszom a vendégszobákban, Sarah-ék miatt bővítettem a házon, hogy ha ide jönnének a fiúk, akkor... vagy csak ha környezetváltozás kellett volna. - elharapom a nyelvem, elég - Biztos fáradt vagy, emiatt ne menj szállodába. - haloványan elmosolyodok. Őszintén örülnék, ha maradna, de nem fogom ráerőszakolni, nem vagyunk kebelbarátnők.

©
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily C. Benett
avatar
Playby :
dianna agron.
Tartózkodási hely :
hawaii.
Job/hobbies :
orvos.
Csoport :
egészségügyi.
Hozzászólások száma :
16
Join date :
2015. Jun. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-06-28, 17:25
- Meghiúsult, mert ő meghalt.
Egész idáig feszengtem, nem mertem kimondani, nem tudtam kimondani, aztán egyszer csak előtör belőlem, mint egy vulkán, és még saját magamat is megdöbbentem. Ez a téma a legérzékenyebb pontom, olyasvalami, amiről képtelen vagyok beszélni, mesélni, főleg idegeneknek a távolban. Mégis azt akarom, hogy Olina tudja. Valami belső késztetés ez, mintha próbálnám menteni saját magamat. Ugyanis félek, hogy azt hiszi, hogy a nővére halála tör le ennyire, magában lehet, hogy nevetségesnek is véli a reakciómat, hiszen az utóbbi időben alig beszéltünk, találkozni meg nem is találkoztunk. Viszont ha az ember hallja, hogy itt már dupla halálról van szó, és az egyik nagyon közeli volt, akkor lehet, kicsit jobban megérti, hogy miről van szó. Dupla halál. Ezt tényleg kimondtam saját magamban? Michael-t csak egy halálként emlegettem a fejemben? Odasoroltam a többi ember halálához? Ezt most fejlődésnek kellene vennem? Mert nagyon pocsék érzés. Mintha már nem szeretném.

Meredek előre, nem szólok egy szót sem, aztán felemelem a törékeny poharat, amit úgy markolásztam, mintha bármelyik pillanatban kicsúszhatna a kezeim közül, és belekortyolok. Érzem, ahogy a víz lerobog a nyelőcsövemen át a gyomromba, és egy másodpercig rettegek attól, hogy vissza is fog jönni, de szerencsére nem így történik. Michael halála után 12 kg-t fogytam. Többet már nem akarok. Olina viszont reagál arra, amit mondok. Azt mondja, hogy valaki nagyon fontos neki. De nekem hirtelen nem ugrik be, hogy ki az a Kevin.
- Kevin...? Ő ki is?
Elhallgatok, aztán ránézek. Az arca teljesen megváltozott, amióta először beléptem. Mintha az, hogy itt vagyok ő benne is az emlékeket idézné fel. Szenvedhet, fájhat neki, főleg elmondani. Még csak két hónapja. Én akkor még a lakásomból sem jöttem ki, nemhogy így tartani magamat. Elképesztő. Minden tiszteletem az övé.

Szálloda vagy Olina háza? Ez a kérdés megválaszolatlan még magamban is. Várjunk csak, azt mondtam, hogy Olina háza? Ez az ő háza? Azonnal rászegezem a tekintetem, a vizes poharat meg óvatosan az előttem álló asztalra csúsztatom.
- Ez a te házad? Ezt a címet Sarah adta meg nekem, még New Yorkban, azt hittem, hogy ez az ő háza.
Mondjuk tényleg nem az ő stílusa a kéró, teszem hozzá magamban. Valahogy mindig is tiszteltem az olyan nőket, akik mindig tökéletesen tudták fenntartani az otthonukat. Mondjuk néhányuknál ez már betegség, annyira megszállottak. Én rumlis vagyok, és szerintem soha nem leszek az a takarítós.
- Ma éjjelre itt maradhatnék? Nem fogok zavarni, holnap pedig reggel hívok egy taxit, és elmegyek egy szállodába, azt hiszem ez lesz a legjobb. Melyik itt a legjobb szálloda?  

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Olina Haoa
avatar
Playby :
Bryce Dallas Howard ❥
Tartózkodási hely :
Honolulu
Job/hobbies :
work&work&work.-
Csoport :
civilek-
Hozzászólások száma :
99
Join date :
2015. Jun. 09.
Age :
34


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-07-02, 07:53

long time
lily & olina

Elképedve figyelem, ahogy kiejti a szavakat. Bánom, hogy szóba került, bánom, hogy egyáltalán beszéltem róla. Minden szavam szeretném a szőnyeg alá söpörni, ha lehetne. Épp nem nyelem le a saját nyelvem, de azzal tisztában vagyok, hogy fehérebb lehetek, mint a fal a döbbenettől. Halkan megköszörülöm a torkom. Nem áll szándékomban tovább faggatni, azonban az illem szóra int.
- Őszinte részvétem, Lily. - az ajkam pereme beleremeg a nevébe, de a pillantás, ami Kevin ajtaja felé tereli figyelmem, nem engedi, hogy könnyeket eresszek. Sírtam már eleget, sírok majd, ha a szobámba, végre a párnára hajtom a fejem. Addig viszont nem lehet, nem szabad.

A csend körül ölel minket, az egész szobát birtokába veszi. Nincs ezzel baj, igazán jó barátságba kerültünk az utóbbi hetekben. Lily-nek is jó társa lehet, ahogy engem is megnyugtat, hogy hallom a gondolataim. Fészkelődök óvatosan, és szinte szabályosan minden percben Kevin ajtaja felé pillantok. Nem is értem, hogy mit várok? Mert arra nincs esély, hogy kiszaladjon és az ölembe vesse magát. Arra sosem volt esély. A kérdésére kérdőn felvonom szemöldököm, meglep, hogy nincs vele tisztában. De persze a válaszom továbbra is lágy és barátságos.
- Kevin, az unokaöcsém. Sarah kisebbik fia. Most már én nevelem Őt. - halovány mosoly a mondat végén. Sikerült egybefüggően kimondani, nem makogtam. Ez elképesztő.
Próbálok kedvesen fordulni Lily-hez, tudom, hogy mennyire szerették egymást. Csupán a körülmények és az élet közbeavatkozott.

A kérdésére elmosolyodok és azzal a mindentudó pillantással révedek rá.
- Gyanítom azért az én címem adta meg, mert több nálam a vendégszoba és tudta, hogy engem biztosan megtalálsz itt. Míg ő... hol utazgatott, hol nem. - vonok vállat lazán. Lazán? Én? Felajánlom neki, hogy maradjon itt. Elvégre több szoba van, mint egy szállodában. És elég kényelmes ház is. Mi tagadás? Szeretek itt élni. Rendben tartani a kertet, a bútorokat. A kérdésére bólintok, alig észrevehetően.
- Maradj, ameddig csak szeretnél. Engem nem zavarsz, Kevin pedig nem hiszem, hogy elő mászik. És a legjobb szálloda... nos, ezt nem tudnám neked megmondani. Nem vagyok szakértő, de a belvárosban akad pár kimondottan elegáns. - próbálom biztatni.

©
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily C. Benett
avatar
Playby :
dianna agron.
Tartózkodási hely :
hawaii.
Job/hobbies :
orvos.
Csoport :
egészségügyi.
Hozzászólások száma :
16
Join date :
2015. Jun. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-07-04, 17:06
A halál mindig nehéz, és ahogy kiejtem a szavakat érzem, hogy lehet nem kellett volna még ezzel is terhelnem. Sarah alig két hónapja halt meg, Olina-nak ez friss, még a gyász kezdeti szakaszában van, nem kéne még eggyel sújtanom. Bólogatok amikor kiejti a szokásosat. Annyira hozzá vagyok már szokva, hogy az emberek különösebb együttérzés nélkül mondják ezt ki, mert így illik. Olina viszont tényleg tudja, hogy mint jelent valakiket elveszíteni, és a részvét szót tartalommal tölti meg. Úgy érzem életemben először, hogy valakivel osztozhatok a gyászban. Persze Michael családja is ott volt, beleértve az öccsét is, de ők állandóan csak sírtak, és Michael ezer éves érmeit, képeit egyéb kacatjait nézegették, illetve mutogatták még a járókelőknek is. Ám Olina több embert veszített el egyszerre, én remélem sosem tudom meg, hogy ez milyen érzés.

Miért kérdeztem rá, hogy kicsoda Kevin, amikor Olina nem is sokkal korábban már említette? A balesetben a nagyobbik fiú meghalt, de a kisebbik él, és most Olina házában van. Vagyis valahol itt, nem sokkal mellettünk, gyászolja a szüleit, a testvérét. Az is lehet, hogy hallgatózik, hogy az öngyilkosságon gondolkozik, hogy iszik, vagy hogy egész nap csak videojátékozik. Ezt az egyik gyász prospektusban olvastam a pszichiáteremnél. Nem akarom megkérdezni, mégis kényszert érzek rá. Az a tény, hogy az elmúlt kb. fél órában nem láttam megadja a választ a kérdésre, de azért felteszem.
- És ő hogy van? Hány éves?  
Úgy érzem, hogy nem tartozok Sarah-nak semmivel, de valahogy mégis, mintha most azon törném a fejem, hogy a fiát hogyan lehetne megsegíteni. Természetes érzés, még az orvosin is tanultam, mert olykor még mi magunk is belefolyunk a páciensek életébe, gyászába, csak lehet, hogy nem Kevin az én emberem. A munka talán majd segít.

Olina háza tehát hatalmas, több vendégszobás, makulátlan otthon. Vajon Sarah-éké milyen? Azt eladták, vagy Kevin miatt még áll? Sarah sokat utazott, ezt nem is említette, hiszen eleve így ismerkedtem meg vele New Yorkban. Elképesztő egy nő volt. Tényleg az. Olina-ra nézek, és közben mélyen sóhajtok.
- Azért nekik is volt házuk, nem? Azt eladtátok azóta?  
Egy pillanatig úgy érzem, hogy ezek a szavak fogják előidézni a sírást, de nem történik semmi. Már nincs semmi a könnycsatornámban, ami kijöhetne. Azóta az egész testem lenyugodott, bár egy nyugtatót egész biztos beveszek, ha majd egyedül leszek. Lehet, hogy altató is kelleni fog, ami azért lep meg engem is, mert hónapok óta nem vettem be. A rémálmok az egyetem befejezésével teljesen eltűntek, ma már nem is gondolok arra a szakaszra. Csak egy újabb halállal, lehet, hogy újra előjönnek majd.

Olina szavaira halványan elmosolyodom. Kedves tőle, de nem lennék képes itt maradni hosszabb időre. Talán pár nap, amíg kitalálom, hogy hogyan akarom a dolgot, és felmérem a kórházat. Holnap oda is be kell mennem jelezni, hogy megjöttem. Veszek egy kis erőt, és lassan felállok a kanapéról azzal a céllal, hogy végre összeszedem a cuccaimat, amiket csak úgy elhagytam.
- Kedves tőled, hogy így felajánlod, pedig nem is ismersz engem. A kórházban fogok dolgozni, oda be kell majd mennem holnap, aztán kitalálom, hogyan tovább. Ha nem baj, akkor én inkább most le is dőlnék.  

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Olina Haoa
avatar
Playby :
Bryce Dallas Howard ❥
Tartózkodási hely :
Honolulu
Job/hobbies :
work&work&work.-
Csoport :
civilek-
Hozzászólások száma :
99
Join date :
2015. Jun. 09.
Age :
34


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-07-07, 12:47

long time
lily & olina

Ismét meg kell tapasztalnom a gyász első fázisát, furcsa érzés, bizonytalan. A kezei lebontják rólam lassan a láthatatlan védelmező-köntöst, ez kiszolgáltatottá tesz, és a gondolataim megint elszakítanak a jelentől a következő lépést latolgatva. Fájdalom. Másféle képességek kellhetnek a kitérítéséhez, mint a logikus következtetésekhez. Minden rendben – ismételgetem – Csak kapcsold ki az agyad, ide hallom száguldozni a gondolataid. Talán meghallhatja és végre békén hagy. Túl sötét. Túl kínzó.

És belém hasít az a szó. Kevin. A leggyengébb pontja az életemnek. A legvékonyabb, a legsérülékenyebb pontja. Hajszálvékony peremen áll a kapcsolatunk és az egész életéről, a személyiségéről az dönt majd, hogy én hogyan viszonyulok hozzá, most.
- A helyzethez képest egészen jól viseli. Nem sokat eszik, nem beszél senkivel. Velem is csak tőmondatokban. Felvettem hozzá egy magántanárt, az iskolába nem akar visszamenni, de tanulni szeretne. Chris-el jól ki jön, ő a tanár. - halovány mosoly kúszik arcomra -Remek srác. Időnként sikerül megnevettetni. Bár valóban ritka kincs az ő mosolya. - lepillantok üres tenyereimbe, majd ujjaimmal babrálok - Gyönyörű kisfiú. Tizenegy éves most. - szomorkásak Lilyre pillantok. Azt akarom, hogy tudja, Kevin jó helyen van nálam. Vigyázok rá és mindent megpróbálok megadni neki. Egészen ügyesen ölelgetem már, annak ellenére, hogy én korábban soha nem voltam ez a random ölelkező típus. Mostanra -csak és kizárólag vele- azonban már kivételt teszek.

Látom, hogy körbe pillant a házon. Bizonyára megdöbbenti, hogy milyen nagy. Nem lett volna ekkora, ha Sarah nem jelenti be építkezéskor, hogy nálam fognak üdülni...
- Igen nekik is volt. Csak a város túl felén. Még áll a ház, Kevin kérésére. Én nem adom el, amíg ő arra nem kér. Bár gyanítom megtartjuk és később az övé lesz. Időnként elnézünk arra. - bólintok alig észrevehetően.
Milyen könnyedén mosolygok. Mintha nem is arról beszélnék, mintha nem is Sarah lenne a téma. Képtelenség. Mégis olyan egyszerű.

Lassan felegyenesedik, én pedig követem. Megértem. Szüksége van pihenésre. Ellépek a kanapétól és a pult fölötti szekrényt felnyitom. Az egyik fehér kulcsot veszem elő. Tudom.
- A folyosó végén a jobb oldali szoba. - mutatok a vendégszárny felőli oldalra - Találsz mindent. Ha éhes vagy, csak gyere a konyhába, érezd magad otthon. - nyújtom felé a kulcsot, miközben elé lépek. Eszembe sincs "onnan gyönyörű a kilátás" és hasonló ostobaságokkal fárasztani. Arra van a legkevésbé szüksége. És egyébként is, szeretnék beosonni Kevinhez, pár órára.

©
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lily C. Benett
avatar
Playby :
dianna agron.
Tartózkodási hely :
hawaii.
Job/hobbies :
orvos.
Csoport :
egészségügyi.
Hozzászólások száma :
16
Join date :
2015. Jun. 17.


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-07-14, 22:14
Olina kiválóan gondját viseli Kevinnek, pedig ki sem nézném belőle. A tény, hogy szerintem lassan harminc körül van, és még nincs sem férje, sem gyermeke, arra enged következtetni, hogy a munkájának él. Ahogy én tudom, nem az a barátkozós típus, sosem láttam senkivel sem, bár az igaz, hogy vele sem találkoztam sokszor életemben. Most viszont valami örökre összekapcsol minket. Sarah halála olyan kapocs, ami egy életen át összetart majd bennünket. Ő az egyetlen aki érti, Kevinen kívül, de ő még gyermek, hogy milyen fájdalmas ez, ő megérti a gyászt, átérzi, és nem csak üresen motyog a semmibe, mert az a szokás ilyen esetben. Őszintén elmosolyodom, mert látom rajta, hogy mennyire büszke arra, hogy sikerül kézben tartania a dolgot. Aztán látom a szomorúságot is a szemében, ahogy kimondja Kevin korát. Ennyire fiatalon elveszíteni a szülőket és a testvért felfoghatatlan. Az ő gyásza nem mérhető a miénkhez. Finoman bólintok, de nem mondok semmit. Erre nem lehet.

Sarah háza áll még, bár messze innen. Nem fogják soha eladni, én már csak tudom. Még mindig megvan a Michael-el közös lakásunk New Yorkban. Nincs egy darab bútor sem benne, de még megvan és soha nem fogom eladni. Óriási kincs az nekem. Mélyen sóhajtok, majd Olina szemébe nézek, szinte suttogva szólalok meg.
- Én is nagyon szívesen megnézném valamikor, ha nem gond. Azt hiszem, hogy szükségem van arra, hogy lássam.
Nem magyarázok tovább, mert felesleges lenne. Mindenki a maga módján gyászol, én így szeretnék. Nem hiszem, hogy túlságosan zavarná őket, ha egyszer kifurikáznék oda. El sem kell kísérniük, ha nem akarnak. Sőt, egyedül talán jobban el tudok köszönni tőle. Akkor már nem lenne kényelmesebb a temető? Olyan morbidul hangzik, hogy automatikusan elkezdem rázni a fejemet.

Odasétálok a bőröndöm mellé, közben körülnézek, de nem igazán ragad meg semmi sem, annyira fáradt, és lelkileg kimerült vagyok. Nem is tudom hány órát repültem, aztán az első dolgom megint gyászba ütközik. Elképesztő egy nap. Átveszem Olina-tól a kulcsot.
- Köszönöm szépen. Nem sok vizet fogok zavarni, megígérem. Észre sem veszitek, hogy itt vagyok.
Halványan elmosolyodom, és a kézitáskámat is felveszem a vállamra. Körülnézek nem hagytam-e el valamit, mivel mikor az ájulás kerülgetett, mindent csak úgy feldöntöttem, nem igazán törődtem semmivel sem. Ahogy nézem, minden holmim meg van. Odanézek, ahová Olina mutat, és magyaráz. Azt hiszem megtalálom, bár nagyon furcsa, hogy kulccsal zárja a szobákat. Felé fordulok.
- Akkor jó éjszakát.  
A bőröndömet magam után húzva elindulok, és érzem, ahogy elkezdek sírni. Most, hogy nem látja. Tipikus.

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Olina Haoa
avatar
Playby :
Bryce Dallas Howard ❥
Tartózkodási hely :
Honolulu
Job/hobbies :
work&work&work.-
Csoport :
civilek-
Hozzászólások száma :
99
Join date :
2015. Jun. 09.
Age :
34


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   2015-07-17, 08:45

long time
lily & olina

Lily érkezése épp olyan váratlan, mint amennyire megrázó. És nem feltétlen azért érzem így, mert még egy emberrel több, akit bele kell löknöm a gyász végzetes hullámaiba - bár természetesen ez is elég - részben azért is, mert most nincs hova mennie, meggyötört, feldúlt. Túl sok fájdalom öleli körbe. Valamiért olyan érzésem támad, amikor pillantását elkapom, hogy rám van szüksége. Legalábbis valakire, aki megérti, aki nem faggatja. Aki mellett megnyugodhat. És ugyan, ki lehetne erre alkalmasabb? Egy láthatatlan fonál alakul ki köztünk. Aminek az oka sötét és taszító, de annál mélyebbre és erősebben vésődik belénk. Megérti, amit nem mondok ki. Ő meghallja a kimondatlan szavakat. Tudja, hogy támogatom, annak ellenére, hogy sokat nem beszéltünk, most őt érzem a legközelebbi barátomnak...

Érthető, hogy látni akarja a házat. Nem nyúltunk még hozzá. Kevin kérése volt, hogy még a bútorok is maradjanak meg. Így is tettem. Úgy áll, mintha még mindig lakna benne valaki. Amíg ő arra nem kér, hogy pakoljam ki, addig én nem nyúlok hozzá. És érthető, hogy Lily látni szeretné.
- Természetesen. Bármikor. - bólintok barátságosan. Elgondolkodtat, hogy vajon miért akar oda menni? Több sérelmet él meg az ember, ha átlépi annak a háznak  a küszöbét. Nem az emelkedő emlékek miatt. Inkább a látszat illúziója az, ami meggyötör. Minden a helyén, mintha lakna ott valaki. De jól tudjuk, hogy nincs ott már senki.

Zavartan pillantok rá, mikor arról beszél, hogy nem fog zavarni senkit. Hiszek kit zavarhatna bármivel is? Kevin alig hagyja el a szobáját, én pedig ha itthon is vagyok, dolgozom; vagy a kölyökkel ütöm el az időt. Elképzelésem sincs, hogy mit ért ezalatt. - Ugyan, ne butáskodj. És nagyon szépen megkérlek rá, hogy érezd magad otthon. - lemondóan felsóhajtok - Használj nyugodtan mindent. És egyél valamit. - próbálok támogató lenni - Különben kénytelen leszek rád törni az ajtót. - magamra sem ismerek a gondoskodó énem képes felbukkanni valaki másnál is, aki nem Kevin? De valóban helytálló. Sarah most biztosan a vállam veregetné... Fürkészem, ahogy a folyosó felé pillant, majd gépiesen felém fordul. - Jó éjszakát. - ismétlem, és ott maradok még pár pillanatig, hogy lássam, hogy megtalálja-e a szobát. Az apró szipogás elárulja. Valószínűnek tartom, hogy egész este sírni fog. Annyira sajnálom...

©
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom


TémanyitásTárgy: Re: Lily&Olina   

Vissza az elejére Go down
 

Lily&Olina

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
State of Hawaii :: Lezárt Privát játékok-